Alkmaar, 18 december 2014. De Alkmaarse gemeenteraad is dinsdag vrijwel unaniem akkoord gegaan met de aanleg van natuurpark Geestmerloo, inclusief maximaal 5.500 ongemarkeerde graven, meldt het NHD. Het betreft een stuk land tussen Daalmeer en het Geestmerambacht in. Alleen Leefbaar Alkmaar zat op de wip en wilde uitstel van het besluit. Dit vooral vanwege de voor de raad vrij onverwachte weerstand vanuit de aangrenzende buurt.

Tijdens de raadsvergadering overhandigden twee bewoners 281 handtekeningen van mensen die zich vooral onprettig voelen bij het idee de dood dichtbij te hebben. Ook de bodemkwaliteit was men sceptisch over, vanwege mogelijke afvoer van lijkvocht naar de omgeving. En de capaciteit zou een concurrent vormen voor de gemeentelijke begraafplaats. De late reactie zou zijn geweest vanwege slechte aankondiging van de vijf voorlichtingsavonden en ook verwarrende informatievoorziening, waardoor het verband tussen recreatiegebied en de graven niet duidelijk zou zijn.

De verantwoordelijk wethouder Nagengast was zelf ook wat verrast over de weerstand. Hij verklaarde tegenover de raad dat er 10.000 folders gestuurd zijn, dat er op de vijf inloopavonden gemiddeld zo'n 60 tot 100 mensen aanwezig waren, en dat er verdere informatie te vinden was op een speciale website en via de media. Om de tegenstanders gerust te stellen beloofde Nagengast nog twee goed aangekondigde informatieavonden met, op verzoek van GroenLinks, een onafhankelijk voorzitter. Daarna pas volgt de officiële bezwaarperiode van zes weken. De raad beloofde een amendement om een strook van 100 meter gravenvrij te houden tussen Daalmeer en het Geestmerloo.

Bron schets: Limes Advies.

20141218 geestmerloo

Pin It
Bekeken: 2306x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/