In samenwerking met gemeente Alkmaar is in korte tijd het nieuwbouwplan ‘De Pauw’ ontwikkeld in De Rijp. Begin april werden door ontwikkelaar/aannemer Smit’s Bouwbedrijf de eerste 31 woningen gepresenteerd.  Er is veel animo en inmiddels is ruim 85% verkocht.

De Pauw wordt in fases ontwikkeld. De eerste fase omvat een mix van 31 woningen gelegen aan een straat die in de lengterichting uitkijkt op de dijk en de ringvaart. De 13 rijwoningen, 6 twee-aaneengeschakelde huizen en 6 appartementen zijn al verkocht. Er staan nog 3 vrijstaande huizen te koop.

Vooral de ligging en het historische uiterlijk van de woningen, naar het ontwerp van BBHD Architecten, werden goed ontvangen. Het appartementencomplex bijvoorbeeld doet denken aan pakhuis van vroeger.

Het doel is om 142 nieuwe huizen te realiseren. De gemeente rondt binnenkort het bouwrijp maken van de bouwlocatie af. Aansluitend kan Smit’s Bouwbedrijf begin september starten. Bij voorspoed volgt oplevering medio 2016. Meer over het project is te vinden op Wonenindepauw.nl.

Pin It