Wie John van Oord van MEE Noordwest-Holland ooit boos heeft gezien behoort tot een zeer select gezelschap. Negatieve emoties uiten is hem bijna vreemd, maar wanneer hij vertelt dat hij iets "een beetje jammer" vindt weten de meesten wel hoe de vlag er bij hangt. En dat het gebouw van de voormalige 'De Alk' aan Van der Duyn van Measdamstraat in Alkmaar 'gewoon aan de hoogste commerciële bieder is verkocht vindt Van Oord "een beetje jammer".

Hij had er in het kader van 'Bedrijvig Wonen' graag negentien jongerenwoningen gerealiseerd maar vist, opnieuw, naast het net. Al jaren probeert hij het project te realiseren waarbij jongeren goedkoop woonruimte wordt geboden maar zij als tegenprestatie diensten verrichten voor medebewoners met een beperking. De gemeente is er enthousiast over, maar verkoopt nu toch aan de hoogste bieder.

Vijf jaar geleden zouden wooncontainers geplaatst worden op Overstad, maar de lokale ondernemers zagen dat niet zitten. De gemeente zag zich toen genoodzaakt het project een maximale duur mee te geven van vijf jaar waardoor de financiële bodem er onder vandaan viel. Het Ringerspand was de volgende optie die tot niets geleid heeft.

Dat de afdeling jongerenhuisvesting van de gemeente Alkmaar toejuicht terwijl de afdeling gemeentelijk vastgoed gewoon aan de hoogste bieder verkoopt vindt Van Oord eigenaardig: "Wellicht miscommunicatie". Er volgt nog een gesprek tussen wethouder Anjo van de Ven en Van Oord over de zaak. De PvdA heeft al aangekondigd om opheldering te zullen vragen.

Pin It
Bekeken: 5023x