Op dit moment zijn in de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord zo'n 2500 ambtenaren getraind om bij grote incidenten de bevolking te helpen bij evacuatie, opvang en zaken zoals rouwverwerking en schadeafhandeling. Dit is inefficiënt en kostbaar. Vanaf 1 juli start daarom een 54-koppig Expertteam Bevolkingszorg, meldt het NHD.

Anderhalf jaar geleden was er weerstand vanuit de gemeenten toen het project opgezet werd. Een zorg was of het team wel genoeg bekend zou zijn met wat er precies speelt en wat de opvanglocaties zijn. De experts zijn hier echter juist op getraind.

Het team heeft per gemeente een aanspreekpunt met piketdienst, dus is er altijd snel contact. Iets dat nu nog niet altijd het geval is. Binnen 45 minuten moeten leden in het Alkmaarse crisiscentrum van de Veiligheidsregio zijn. Eén officier van dienst, Tim Harte, gaat direct naar de ramp.

Binnenkort doen alle teamleden examen en daarbij hoort een praktijkoefening. Harte heeft extra training gehad met veel aandacht voor de eigen veiligheid en die van anderen. Het team zal daarna periodiek oefeningen houden scherp te blijven.

Pin It
Bekeken: 3580x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/