Vrijdag  10.00 uur luidt Charlene de Carvalho-Heineken, ambachtsvrouwe van Heerlijkheid Oudorp en beschermvrouwe van Stichting Historisch Oudorp, de bel van de kaasmarkt. Aanleiding voor wethouder Victor Kloos is dat zij 10 jaar beschermvrouwe is.

De Stichting Historisch Oudorp is opgericht op 6 oktober 2005, en onderzoekt en beschrijft de geschiedenis van het dorp, sinds 1972 deel van gemeente Alkmaar, en haar bewoners. Elk jaar worden lezingen, historische wandelingen gehouden en verschijnt de jaarlijkse kroniek.

De verbinding tussen Oudorp en de familie Heineken dateert van 1838 toen de heer Cornelis Heineken huwde met de weduwe A.G. Schumacher-Van der Paauw, wiens eerste echtgenoot Ambachtsheer was van de Heerlijkheid Oudorp. Hun oudste zoon Gerard richtte in 1864 de Heineken brouwerij op.

Alfred Heineken, achterkleinzoon van Cornelis Heineken, was Heer van Oudorp tot aan zijn overlijden in januari 2002. Zijn erfopvolgster is Charlene de Carvalho-Heineken.

Pin It
Bekeken: 4083x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/