Heerhugowaard, 02 januari 2015. Op 1 januari moet het gebeuren: het ijskoude water in en daarbij natuurlijk minimaal één keer kopje onder. De nieuwjaarsduik is inmiddels een traditie geworden en voor Alkmaarders is het strand van Luna de dichtstbijzijnde plek om er aan mee te doen. Afgelopen donderdag deden ruim vierhonderd mensen mee aan de achtste nieuwjaarsduik in Heerhugowaard. En de omstandigheden waren, zoals dat hoort, best fris: zo'n vijf graden en een straffe zuidwesten wind. De gevoelstemperatuur lag dus nog een flink tandje lager. Maar de deelnemers mochten rekenen op een portie hete snert en een volgens de organisatie voorverwarmde handdoek.

Eenmaal de missie volbracht was er als tastbaar bewijs voor de verrichtte prestatie een oorkonde en een kaartje voor vrij zwemmen in het verwarmde zwembad Waardergolf. We hebben Alkmaar Centraal fotograaf Marco Schilpp dringend verzocht mee te doen voor het mooist resultaat. Zijn antwoord leek nog het meeste op werkweigering, maar gelukkig vond hij "een paar mooie foto's maken" geen probleem.

 

Pin It
Bekeken: 2248x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/