Het CDA in Alkmaar heeft maandag tijdens de raadsvergadering  een motie ingediend om voorstellingen op begraafplaatsen voortaan te verbieden. Fractievoorzitter Falgun Binnendijk vindt dat er op begraafplaatsen te allen tijde rust en respect moet zijn.

Hij benadrukte desgevraagd dat de motie niet werd ingediend naar aanleiding van de rellen en de ophef rondom de dansvoorstelling van Theaterfestival Karavaan. De week voordat de voorstelling zou plaatsvinden waren er al signalen dat er mensen tegen de voorstelling waren.

Het feit dat de organisatie van de dansvoorstelling liet weten dat er niet op de graven gedanst zou worden maakt voor het CDA geen verschil: het reglement van de begraafplaats is dat er altijd rust en stilte moet zijn.

De aanwezige raadsleden waren tijdens het stemmen precies verdeeld in twee kampen: de motie scoorde 16 stemmen voor en 16 tegen. De motie wordt bij de eerstvolgende raadsvergadering nogmaals behandeld.

Pin It
Bekeken: 4250x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/