Tenminste drie velden op het nieuwe trainingscomplex van AZ zullen worden voorzien van de zeer zuinige AAA-LUX LED-verlichting. Dit maakte de Alkmaarse club na afloop van de ceremonie van de eerste paal bekend.

AAA-LUX was in 2009 de eerste fabrikant die LED armaturen kon laten voldoen aan de eisen van testinstituut Kiwa ISA-Sport. “Inmiddels zijn we ruim 400 projecten verder, waaronder ook een aantal betaald voetbalorganisaties in België, Duitsland en Italië. AZ Alkmaar is echter de eerste betaald voetbalorganisatie in ons land,” zegt AAA-LUX Marketing en Sales Director Michel van Dooren.

De lichtkwaliteit van AAA-LUX LED armaturen is gelijk aan natuurlicht. “Spelers zullen beter in staat zijn om de bal te volgen,” stelt Van Dooren. "De armaturen maken ook een betere video-registratie mogelijk. Licht van conventionele armaturen ‘trilt’ en dat beïnvloedt de kwaliteit van de beelden." Offenheim, dat uitkomt in de Duitse Bundesliga, ondervond duidelijk de voordelen.

De installatie zal worden verzorgd door Klaver Infratechniek. “Dit is een gecertificeerde partner van AAA-LUX. Van Dooren hoopt dat de installatie de eerste stap zal zijn naar omarming van LED armaturen als stadionverlichting.

Pin It