Vleuten, 12 januari 2015. Dames 1 van Watervlo staat onderin de klasse Regio Midwest Dames 1A, Op papier een eitje voor dames 1 van DAW, maar dat viel tegen. De dames uit Vleuten wisten in eigen huis de partij in balans te houden en nog bijna de winst te pakken ook. Door een fout kreeg DAW nog de kans een 5-5 gelijkspel uit het water te trekken.

In het mooie bad, waar ook rekening is gehouden met een verenigingsruimte, trof DAW een strijdlustige thuisploeg, die wilde laten zien dat de stand op de ranglijst onder hun niveau is. De DAW dames, niet geheel compleet maar uitstekend aangevuld door Marieke de Vries, gingen flitsend van start en pakten in de eerste de beste aanval de voorsprong. Een minuut voor het einde van het eerste kwart kwam de tegenstander langszij, maar in korte tijd wist DAW, door alert te reageren, nog twee maal te scoren zodat de tussenstand 1-3 werd.

Het tweede kwart hielden de ploegen elkaar in evenwicht en scoorden beiden eenmaal. Vanaf het derde kwart nam de tegenstander het heft in hand en wist, geholpen door wat slordigheden, 4-4 te maken. In het vierde kwart wist Watervlo op een 5-4 voorsprong te komen en zag het er naar uit dat zij de eerste thuiszege zouden behalen. Gelukkig voor de DAW dames wilden zij slechts 10 seconden voor het eindsignaal een doelpunt maken. Hierbij werd een fout gemaakt en dat gaf DAW de laatste kans op 5-5. Deze werd met beide handen gepakt met een iets of niets poging.

Topscoorder was Saskia Kansen (3x), Bianca Hartingsveld en Linda Schenk scoorden eenmaal. Met het gelijkspel staat DAW dames 1 tot op doelsaldo gelijk met Aquarijn uit Alphen op de 2e plaats in de klasse Regio Midwest Dames 1A. Aquarijn wist van weekend wèl te winnen.

Foto's: Aanvallen van DAW (blauwe caps).