Alkmaar, 12 januari 2015. Op 8 januari zijn de kampioenschappen schoonrijden van het Gewest Noord-Holland / Utrecht gehouden op IJsbaan de Meent. Veertig deelnemers uit heel Nederland zwierden sierlijk over het ijs. Zowel in de Hoofdklasse als in de Klasse A werd in twee rondes gestreden om de individuele prijzen. De paren moesten drie figuren rijden. Alie Hakkert uit Soest en Henk Wartenhorst uit Heerhugowaard wonnen individueel in de Hoofdklasse. Bij de paren won Hakkert met haar schaatspartner Piet Heneweer uit Nieuwe Niedorp. In de Klasse A gingen de prijzen naar Elly Adriaansen uit Steenbergen, Nico Glas uit Den Helder en het schaatspaar Marjolein Porsius (Akersloot) en Wiebe Blauw (Steenbergen).

Schoonrijden is ideaal voor mensen die graag schaatsen, maar die niet meer per se hard rondjes hoeven te rijden. “Als je de juiste cadans te pakken hebt, gaat het zo lekker! Die schwung als je over het ijs heen gaat…,” vertelt Piet Heneweer, winnaar bij de paren. Meer en meer mensen ontdekken deze sport. “In de afgelopen jaren heeft de vereniging in Alkmaar veertien nieuwe leden mogen verwelkomen”.

De Alkmaarse schoonrijdersvereniging traint iedere zaterdag van 19.00 tot 21.00 uur in IJshal de Meent. Iedereen is van harte welkom om eens een proefles te doen. Ervaring is geen vereiste. Wie geen schaatsen heeft, kan deze kosteloos lenen van de vereniging. Er is geen speciale kleding nodig. Alleen het dragen van handschoenen is verplicht op de ijsbaan vanwege de veiligheid.

Foto: Mevrouw Joke van der Scheur in actie. Zij werd vierde in de Hoofdklasse zowel individueel als met haar schaatspartner.

20150112 schoonrijden Van de Scheur

Pin It
Bekeken: 1225x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/