Alkmaar, 15 januari 2015. Vrijdag 16 januari zal er in de Bibliotheek Alkmaar weer een Makerspodium plaatsvinden, en deze keer staat er een wel heel bijzonder object centraal: een 3D-geprint kunstwerk van 1,2 bij 1,2 meter, waarvan het ontwerp gebaseerd is op een heel klein bodemmonster van een oude zandlaag.Het kunstwerk is gemaakt in het kader van een open innovatietraject. Het ontwerp is ingewikkeld en heeft een ongewone vorm. Het moest dus worden opgedeeld in 200 kleinere modules om het kunstwerk in 3D te kunnen printen.

 

Bij dat 3D-printen heeft de Kaasfabriek een grote rol gespeeld. De Kaasfabriek wil creatievelingen de kans geven om te experimenteren met de mogelijkheden van technologie. Onder andere de 3D-printers van de Kaasfabriek zijn gebruikt om het bodemmonsterkunstwerk te maken. De printers hebben een paar weken lang dag en nacht gedraaid om de 200 onderdelen te kunnen maken.

 

Het 3D-geprinte kunstwerk staat nu in de entreeruimte van het Huis van Hilde in Castricum, en tijdens het Makerspodium in de Bibliotheek Alkmaar op 16 januari zal het kunstwerk onderwerp van gesprek zijn.

 

Pin It
Bekeken: 1055x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/