Alkmaar, 16 januari 2015. Vrijdagmorgen is een jong stel in de Marestraat na twee weken rust opnieuw slachtoffer geworden van inbraak. Het lijkt een voortzetting van een serie inbraken in 2014 die met intervallen plaatsvond in Oudorp. Met name worden sieraden en auto's gestolen. In december vonden zelfs 14 woninginbraken in Oudorp plaats, en twee pogingen daartoe. De VVD pleit voor bewakingscamera’s en meer surveillance, zo meldt Alkmaar Nieuws.nl, of liever daarbij nog een burgerwacht, uit onvrede over het handelen van de politie.

Het jonge stel in de Marestraat was tijdens oudejaarsdag in hun slaap beroofd, onder andere autosleutels waren weg en spullen met grote emotionele waarde. Met de sleutels was ook de auto voor de deur gestolen. Papieren waar de inbrekers niets aan hadden werden later in de buurt teruggevonden Vrijdagochtend waren opnieuw spullen uit huis geroofd, waaronder de sleutel van een bedrijf. De vervangende auto bleek uiteindelijk niets uit weggehaald te zijn. Bizar was de vondst van een nieuwe doucheput, die een buurman eerder nog in de auto had liggen.

Buurtbewoners voelen zich niet serieus genomen door de politie, zo stelt Alkmaar Nieuws, ondanks een buurtonderzoek. Men constateerde slordig werk bijvoorbeeld in opgenomen aangiften en de politie zou het beleid van gevonden voorwerpen te strikt bij de gemeente laten. Volgens VVD Alkmaar willen Oudorpers een burgerwacht opstellen. Een idee dat door burgemeester en wethouders eerder niet geaccepteerd werd omdat dit teveel weg zou hebben van het wilde westen.

Pin It
Bekeken: 1957x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/