GroenLinks Alkmaar heeft zaterdag huis aan huis geënquêteerd over wat zij vinden van de lokale politiek in de wijken Bergermeer, De Hoef, Emmakwartier en Westerhoutkwartier en in de dorpen Markenbinnen en Zuidschermer. Veel bewoners reageerden enthousiast op de enquête, ook van leden van andere partijen.

De enquête kende open vragen en een aantal politieke dilemma's, zoals lagere onroerend zaakbelasting of extra geld voor thuiszorg. Meer dan 90% vindt goede thuiszorg belangrijker.

Ook voor de sociale werkvoorziening, sociale woningbouw, investeren in duurzaamheid en subsidie voor zonnepanelen is er veel steun. Meer cameratoezicht vinden maar weinig mensen nuttig, bijna 80% ziet liever dat de politie meer aan preventie doet.

Inwoners van Zuidschermer en Markenbinnen is gevraagd hoe ze hun eerste half jaar als inwoner van Alkmaar ervaren hebben. Het financieringstekort werd vaak als een zorg genoemd. Of de fusie goed voor hen is, daarover verschillen de meningen.

GroenLinks gaat de antwoorden analyseren en plaatst de uitkomsten op haar website Alkmaar.groenlinks.nl. Veel informatie is direct bruikbaar voor het raadswerk, zegt fractievoorzitter Christian Braak.  In het najaar gaat GroenLinks opnieuw de wijken in.

Quotes uit de enquête: “Alkmaar is in wezen een leefbare stad.” “Ambtenaren kunnen niet met het college overweg.” “Als er nog meer camera’s opgehangen worden, zie je straks alles behalve de boeven.” “Er zijn te weinig afvalbakken in mijn buurt.” “Dat idiote station had er van mij niet hoeven komen.” “Er is veel te weinig aandacht voor de zorg voor ouderen.”

Pin It
Bekeken: 4380x