Alkmaar, 23 januari 2015. Sinds 1 mei 2007 zijn de grenzen open voor de zogenaamde EU-arbeidsmigranten en sinds vorig jaar hebben werknemers uit Bulgarije en Roemenië geen tewerkstellingsvergunning meer nodig. Zij wonen en werken ook in Alkmaar en omgeving. Landelijk worden er aantallen genoemd van meer dan 300.000, met een te verwachten groei, waarbij schattingen richting de miljoen lopen rond 2025. Om huisvesting in goede banen te kunnen leiden heeft het college van Alkmaar ingestemd met deelname aan een regionaal interventieproject samen met Bergen, Castricum, Heiloo en Langedijk. Het college wil maximaal € 29.163,- reserveren voor 2014/2015. Het voorstel wordt aan de gemeenteraad voorgelegd.

Het interventieproject moet geleid worden door stuurgroep Kompas Noord-Kennemerland en een intergemeentelijk interventieteam, naar voorbeeld van andere gemeenten in West-Friesland en Noordkop. In die regio's draaien sinds 2009 twee interventieprojecten Kompas, in samenwerking met onder andere de belastingdienst, politie en Inspectie SZW. De voorzitter van de stuurgroep Noord-Kennemerland, burgemeester A. Mans (Castricum), zal namens de vijf betrokken gemeenten optreden als vertegenwoordiger, ook richting het College Bescherming Persoonsgegevens.

Pin It
Bekeken: 1735x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/