Alkmaar, 24 januari 2014. Op het grote bord bij de Oudorper Polderhof staat al maanden te lezen dat de verkoop van de geplande appartementen in augustus van start gaat. Veel buurtbewoners vroegen zich daarom al af: "Het zal toch niet wéér niet doorgaan?". Want de aanloop van de bouw van een nieuwe Polderhof lijkt een ware lijdensweg. In 1990 zijn al de eerste gesprekken gevoerd en daarna volgde bezwaar op bezwaar, onenigheid tussen betrokken partijen, een failissement van bouwer Teerenstra, twijfels bij woningcorporatie Kennemer Wonen en een handvol kleinere issues. maar de omwonenden kunnen opgelucht ademhalen. Want op 26 juni van dít jaar gaat de eerste paal de grond in. Maar dan moet wel het oude winkelcentrum eerst nog tegen de vlakte en dat gebeurt in april.

Als eerste verrijst dan een groot woon- en winkelcomplex, met een grote supermarkt, bakkerij, kapper, snackbar, een schoen- en sleutelmaker en een bibliotheek. Het complex verschuift door de sloop van 'De Vang', het oude buurtcentrum, een stuk naar het zuiden. De huidige bibliotheek gaat als tweede plat en doet tijdens de sloop van het winkelcentrum dienst als tijdelijk onderkomen voor de bakkerij en de sleutel/schoenmaker. Op die plek wordt dan het woon- en winkelcomplex van Kennemer Wonen gerealiseerd met 28 huurappartementen en vier winkelunits. De sloop en de bouw duurt volgens de planning zo'n 18 maanden. Hieronder de huidige Polderhof en een schets van de nieuwe.

Polderhof

 

Pin It
Bekeken: 2589x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/