Er is hoop voor Romano van der Dussen. De 42-jarige man uit Oudkarspel zit al 11 jaar vast in Spanje vanwege aanranding, verkrachting en diefstal met geweld. Drie vrouwen waren in 2003 slachtoffer in Fuengirola. Maar de Brit Mark Dixie heeft bekend, meldt de Volkskrant.

Van der Dussen was uit een reeks foto's herkend door twee slachtoffers. Hij heeft altijd ontkend. Niet kloppende vingerafdrukken en DNA op zeker één slachtoffer wierpen al in 2007 twijfel op. Dixie kwam in beeld, die sinds 2005 levenslang heeft voor serieverkrachting en moord, en destijds aan in de omgeving van Fuengirola woonde. Maar Romano kwam niet vrij.

Dixie heeft bekend omdat hij zich schuldig voelt over de onterechte veroordeling en is bereid te getuigen bij heropening van de zaak.

Van der Dussen leeft al twaalf jaar in een hel, meldde hij de Volkskrant. Hij ziet alleen de gevangenenbezoekster en de reclassering. Hij heeft geen goed woord over voor de Spaanse politie en justitie. Ze zouden drie mensen waar hij mee op pad was niet eens gehoord hebben en elkaar de hand boven het hoofd houden. Hij wil ook spreken via diverse Spaanse media over corruptie. "Mijn verhaal moet worden verteld, zodat het nooit meer kan gebeuren." (foto's: Politie Spanje)

Pin It
Bekeken: 3800x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/