Alkmaar, 27 januari 2015. Heren 1 van DAW kwam zondag in de laatste ronde uit de eerste helft van de competitie uit tegen De Reuring uit Noord-Scharwoude. De laatste weken had De Reuring goede resultaten behaald, dus DAW was gewaarschuwd. De gekozen tactiek om veel druk te zetten pakte goed uit. Het resultaat was een enorme score van 17-7.

Aan Alkmaarse kant ontbrak de zieke Jeroen Dahchi. Hij werd echter goed vervangen door Jeroen Paarlberg, afkomstig uit het Alkmaarse veteranen team. De Reuring werd door DAW gedwongen veel te zoeken en van ver te schieten. DAW was scherp op snelle counters en dat wierp vruchten af. Na overname vielen mooie doelpunten of moest de tegenpartij ingrijpen, met straftijd aan de kant tot gevolg. De eerste periode werd afgesloten met een 5-2 voorsprong. De tweede periode ging verder met hetzelfde beeld en de voorsprong werd uitgebouwd naar 9-3. De Reuring begon het geloof in herstel te verliezen en DAW voelde dat het rustiger aan kon spelen. De voorsprong werd evengoed uitgebreid naar 12-5 in het derde kwart. Het laatste kwart werd nog één keer vol gas gegeven door de Alkmaarders, waardoor er nog enkele hele mooie doelpunten vielen en de eindstand werd bepaald op 17-7.

Met de goede afsluiting van de eerste helft van het sportieve seizoen, gaat Heren 1 met frisse moed de strijd om te stijgen in de middenmoot van de Bondsklasse.

Bekeken: 1453x