Alkmaar, 29 januari 2015. In de tweede thuiswedstrijd op rij verslaat Heren 1 van Alvoco naaste concurrent Reflection uit Hoogwoud met 3-1. Voor de Alkmaarders is dit een goede stap richting het kampioenschap en huldiging op de Kaasmarkt, omdat het gat met nummer 2 Reflection in de regioklasse A nu zes punten is, met nog zeven wedstrijden te gaan.

In de basis stonden Philippos Kloukas, Jos Wouda, Maarten de Ruijter, Bas Tuijnman, Tim Bosch en Martijn Brakenhoff. Ze waren klaar voor een zware strijd. Verdedigend zijn de mannen uit Hoogwoud op hun best en dat zorgde voor een achterstand van 2-6. Door secuur te blijven aanvallen werd het gat langzaam gedicht (9-9) en door de opslagdruk van Brakenhoff kon de thuisclub uitlopen naar: 15-12. Door te variëren en het ‘killing’ blok van Bosch gat Reflection over de knie: 25-16.

In de tweede set haperde de verdediging van Alvoco, waardoor Reflection er nu wel met de set vandoor gaat: 21-25. In het derde bedrijf wordt Tuijnman vervangen door Thijs Linschoten op ‘buiten’. Ook deze set verloopt uitermate spannend, Alvoco kon maar geen afstand nemen en pas na een mooie midden aanval van Bosch werd er een gaatje geslagen (20-17). Reflection gaf zich niet zomaar gewonnen, maar de machine van Alvoco was op stoom trok de set naar zich toe met 25-19. De vierde set was vergelijkbaar. Reflection bleef doorvechten, Alvoco counterde met harde klappen via mooie omloop ballen van Brakenhoff en blokkerend was Alkmaar ook goed bij de les (20-14). Met de laatste klap van Woudstra eindigde de set in 25-19.

Alvoco gaat 13 februari naar Enkhuizen om in het strijdperk te treden tegen Madjoe 3. Met het huidige niveau moeten de punten bij de nummer 6 van de competitie vandaan gehaald kunnen worden.

Bekeken: 1671x