Alkmaar, 30 januari 2015. ‘Kunnen jullie onze ouders niet vertellen dat ze ons los moeten laten..?’, zo verzuchtte één van de jongeren die Camp COOL bezocht. Camp COOL wordt al acht jaar georganiseerd door de Alkmaarse Stichting COOLsupport voor jongeren in de leeftijd van 15-25 jaar. Een week waarin eigen keuzes maken, verantwoordelijkheid nemen, maar ook vooral plezier hebben met elkaar, belangrijke elementen zijn. Op 28 februari en 1 maart wordt het tweede COOL ouderweekend georganiseerd, om ook de ouders handvatten te geven.

In alle zorg die ouders voor kinderen hebben is het moeilijk om een balans te vinden. Een kind groeit op tot jongvolwassene. De vraag is tot wanneer je hem/haar begeleidt. Wanneer los te laten en het kind zelf verantwoording te laten nemen? Hier aan vast zitten prangende vragen die geheel in stijl van de projecten van Stichting COOLsupport aan bod komen tijdens het ouderweekend. Herkenning en positiviteit zijn de twee sleutelwoorden. Ouders kunnen ervaringen uitwisselen. Een aantal Camp COOL-jongeren die al wat verder van hun kinder- en jeugdtijd staan zullen aanwezig zijn om hen het hemd van het lijf te vragen. Dit zal heel wat gespreksstof opleveren.

Het eerste ouderweekend, gehouden eind november, is door de ouders hoog gewaardeerd. Met veel warmte en plezier kijken zij erop terug. Het was bemoedigend en relativerend, serieus en luchtig, uitdagend en leerzaam. Het weekend wordt begeleid door twee coaches die vanuit de COOL uitgangspunten werken: Communicatie Ontmoeting Ontplooiing en Lol. Het ouderweekend wordt mogelijk gemaakt door financiële steun van Nierstichting Nederland.

Het komende weekend vindt plaats op 28 februari en 1 maart in Heemstede, inclusief accommodatie en maaltijden. Voor meer informatie en aanmelding, mail met Jane de la Fosse op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Pin It
Bekeken: 1933x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/