Alkmaar, 09 februari 2015. Het Alkmaarse acordeonorkest Accordeana geeft 11 april vanaf 20.00 uur haar 50-jarig lustrumconcert in de De Rietschoot in Koedijk. Accordeana is in 1965 ontstaan uit het drie orkesten tellende Crescendo. Het werd destijds gedirigeerd door de landelijk bekende Ernst W.F. Gest jr. Leden van het eerste uur zijn Marjan Moejes, die dus dit jaar ook haar 50- jarig jubileum viert, en Thea Rokebrand.

Accordeana heeft een aantal dirigenten gekend. Achtereenvolgens de heer Punt, de Jan Cornelissen en de Henk Schaafsma. In januari 2015 heeft Guus Hendriks het dirigeerstokje overgenomen. Het programma van 11 april dat wordt uitgevoerd, is samengesteld uit nummers die het Accordeonorkest de afgelopen 50 jaar ten gehore heeft gebracht. Gespeeld wordt onder andere de Jubileummars, Rondeau van Henry Purcell, Wasser Music van Händel, de tango Porti, de Olifantenparade met medewerking van saxofonist Hans van der Laan en  de ouverture Tokyo Adventure. Medewerking wordt verleend door bassist Rob Leguit en slagwerker Bas Buissink. Als intermezzo is er een optreden van Septimbre. De presentatie van de avond is in handen van Vincent Middleton. De dansmuziek wordt verzorgd door het Zolderorkest onder leiding van Rob Leguit. 

Orkest en dirigent zijn in een aantal verzorgingshuizen zoals De Kooimeer, Lauwershof en de Nieuwpoort, een graag geziene gast. Tijdens de traditionele verloting wordt een optreden van Accordeana in een tehuis naar keuze verloot.

20150209 accordiana

Pin It
Bekeken: 2400x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/