Alkmaar, 18 februari 2015. Op vrijdag 13 en zaterdag 14 februari vond de 5e editie van het Hielander Whisky Festival plaats in de sfeervolle Grote Kerk Alkmaar. Initiatiefnemer Wullie MacMorland van het Hielander Scottish Restaurant en projectleider Ebbo Voorhout van de Grote Kerk Alkmaar verzorgden een interessant en uitgebreid programma. Meer dan 2600 whiskyliefhebbers uit binnen- én buitenland kwamen op het evenement af en genoten van de smaken en geuren. Whiskyleveranciers presenteerden op zo’n 2.500 m2 hun beste whisky’s en er waren Schotse lekkernijen te krijgen. Daarnaast bestond het uitgebreide programma uit masterclasses en live muziek uit Ierland en Schotland. Uitgebreid ruiken, proeven en genieten stond centraal waardoor de bezoekers zich even in ‘Whiskyland’ waanden. 

Tijdens het festival vond er een veiling plaats voor het goede doel. Twee unieke decanteers (karaffen), waarvan één met een 50-jaar oude whisky, brachten tijdens de veiling in totaal € 1.600,- op. De opbrengst ging in zijn geheel naar Stichting ’t Praethuys. Met deze donatie kan de stichting mensen helpen die met kanker in aanraking zijn gekomen. De organisatoren van het succesvolle festival zullen snel bij elkaar komen om nieuwe plannen te gaan maken voor weer een bruisend Hielander Whisky Festival in februari 2016.

Pin It
Bekeken: 1384x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/