Bergen, 19 februari 2015. De aanleg van de nieuwe mtb-route door de Schoorlse Duinen leidt tot protest bij gemeentebewoners en dorpsraden. Aat Snaas van de wijkvereniging Aagtdorp, verklaart tegenover het NHD dat Staatsbosbeheer bij de aanleg van de route geen rekening houdt met andere gebruikers van het natuurgebied. De aanleg van de mtb-route is gisteren door de gemeente Bergen stilgelegd. Dit gebeurde nadat Stichting Natuurbeheer ontdekt had dat Staatsbosbeheer nog geen gemeentelijke vergunning had aangevraagd voor de aanleg van de route. 

Staatsbosbeheer stelt dat delen van de nieuwe mtb-route vlak langs de huidige wandelpaden zullen lopen, waardoor de natuur minder belast zal worden. Daarnaast mogen mountainbikers op een aantal plekken gebruik gaan maken van de druk bezochte wandelroutes. Staatsbosbeheer draagt hierbij als oplossing aan dat de wandelaars links kunnen gaan lopen, zodat men elkaar niet hindert. De nieuwe mtb-route zal lopen van Schoorl tot Groet en 24 kilometer lang worden, negen kilometer langer dan de huidige route. Tevens zal de route drukke fietspaden kruisen, zoals de Nieuweweg en de Schoorlse Zeeweg. Snaas stelt dat de bezoekers van de mtb-route al vaak voor overvolle parkeerplaatsen in de omgeving zorgen. Als de populariteit van de route toeneemt, dan zal de parkeerdrukte nog meer overlast bieden. Jaarlijks maken 60.000 mountainbikers gebruik van de huidige mtb-route. Er wordt verwacht dat dit door de nieuwe route zal oplopen naar 100.000.

Pin It
Bekeken: 2298x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/