De gemeenten in Regio Alkmaar kopen de Wmo-zorg en de jeugdhulp ook voor 2016 gezamenlijk in. De betrokken gemeenten sloten daarvoor deze week een overeenkomst tot samenwerking. De netwerkorganisatie die hierover gaat was 1 april al gevormd, nu ligt formeel vast onder welke voorwaarden gewerkt wordt.

Door gezamenlijk contracten af te sluiten met zorgaanbieders en deze te beheren, zetten de gemeenten niet alleen menskracht en middelen zo efficiënt mogelijk in, maar streven ze ook naar kwalitatief hoogwaardige dienstverlening, vernieuwing in de zorg en een beter risicomanagement.

Deelnemende gemeenten zijn Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Uitgeest. De gemeenten leveren met elkaar diensten, bemensing, geld en/of goederen, maar blijven wel zelf verantwoordelijk voor de gunning van aanbestede zorg en de uitvoering ervan in het eigen gebied.

De Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 regelt de ondersteuning op het gebied van zelfredzaamheid, participatie, beschermd wonen en opvang van zorgcliënten. De Jeugdwet regelt de preventie, hulp en (psychische) zorg voor jeugdigen en hun ouders.

Pin It
Bekeken: 4024x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/