Alkmaar, 14 maart 2015. Dit jaar doen 200 eersteklassers van de afdeling vmbo van Scholengemeenschap Jan Arentsz Alkmaar mee aan de Makigame. Gedurende zeven weken kunnen zij punten sparen door deel te nemen aan sport- en gezondheidsactiviteiten zoals sportlessen en voedingsworkshops. De klassen die na afloop van de zeven weken gezamenlijk de meeste punten bij elkaar gespaard hebben winnen een prijs. Dinsdag vond de kick-off van de Makigame plaats met onder andere workshops freerunning, gezonde smoothies maken en bootcamp. Vanaf nu kunnen de punten verzameld worden.

Vorig jaar werd de Makigame als pilot gedraaid op het Jan Arentsz. De organisatoren en school waren zo enthousiast over het resultaat dat het project is doorgezet. Dit wordt mogelijk gemaakt dankzij de toewijzing van de landelijke 'Sportimpuls', hieruit ontstond een samenwerkingsverband tussen Sportinstituut Tom van der Kolk, designbureau Yocolo, Sportservice Noord-Holland Alkmaar Sport, GGD Hollands-Noorden en het Jan Arentsz.

De winnende klassen maken kans op een gezamenlijke avond met eten en drinken bij Restaurant Wereldwijd, een klassenuitje naar Outdoorpark Hoornse Vaart óf een goodiebag met waardebon aangeboden door Telstar. De Makigame staat niet op zichzelf maar maakt deel uit van een groter project, waarbij de niet-sportende leerlingen van het Jan Arentsz persoonlijke coachingsgesprekken voeren met een mentor.

De coach helpt de leerling opweg naar een sportievere leefstijl. Daarnaast worden gedurende het hele jaar naschoolse sportlessen georganiseerd, om kennis te maken diverse sporten. De Makigame vormt een korte periode van twee maanden waarin de gezonde leefstijl éxtra onder de aandacht wordt gebracht.

20150314-arentz-makigame

Pin It
Bekeken: 2206x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/