Alkmaar, 16 maart 2015. Zaterdagavond beleefden de waterpoloheren van DAW 1 in Beverwijk wederom een spannende wedstrijd. Net als de voorgaande weken waren beide teams aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk ging de wedstrijd in het slot verloren, toen dictect concurrent KZC 1 nog drie punten scoorde om op 13-10 uit te komen.

De eerste periode werd afgesloten op 2-1 voor KZC. Beide ploegen waren slordig met de kansen en DAW speelde vooral 'man meer' situaties onvoldoende uit. Toen begin tweede periode de DAW midvoor met een rode kaart permanent uitgesloten werd na commentaar op de scheidsrechter, leek de 3-2 achterstand het begin van verder verval. KZC bouwde in de periode daarna een voorsprong op van 5-2. Een time out van gastcoach Daan Happe bracht de rust weer in het spel van DAW. De achterstand kon worden terug gebracht naar 6-5. In het einde van de tweede periode werd kwam de stand weer gelijk,

Na de rust kon zelfs een 6-7 voorsprong gepakt worden. KZC liet het hier niet bij zitten en maakte 10 seconden later alweer de gelijkmaker. Daarna kon de thuisploeg uitlopen naar 10-7. Omdat de vierde periode startte met twee strafworpen voor DAW en er nogmaals gescoord werd, stond halverwege de laatste periode een 10-10 stand op het scorebord. Het slot van de wedstrijd was echter voor KZC, dat in de laatste minuut zelfs nog twee keer doel trof en daarmee de eindstand bepaalde op 13-10.

Door het verlies tegen KZC 1 lijkt de vierde plaats die dit team bezet voor DAW nu buiten bereik. De nummer 5, met slechts twee punten meer, is voor de nummer 7 nog altijd te achterhalen. Aankomend weekend moet DAW uit tegen nummer 10 DJK-ZAR, De directe concurrenten hebben echter ook teams van onderin de Bondsklasse 3B op het menu staan.

Bekeken: 2240x