De Goorn, 17 maart 2015. Zaterdagavond werden in De Goorn de Noord-Hollandse Judo Kampioenschappen gehouden voor judoka's onder de 18 jaar. Yannick van der Kolk is net geselecteerd voor twee European Cup wedstrijden, waarvan een in Tsjechië en een in Berlijn. Met dat niveau was hij aan zijn stand verplicht om zich via dit districtskampioenschap op zijn minst te plaatsen voor het NK over 3 weken in Leek. Dit lukte hem zonder al teveel problemen. Hij pakte goud, en daarmee ook een ticket voor dat NK.

Yannick wist vrij makkelijk zijn voorrondes te winnen. In de halve finale moest hij de mat op tegen Julian de Graaf, die gezien werd als zijn grootste concurrent. Maar vrij snel scoorde de oudste telg van de Van der Kolk familie een wazari met een offerworp en niet veel later een vol punt met een schouderworp. In de finale maakte Yannick korte metten met Mike Durger van Kenamju, de Haarlemse judoschool die vele internationale toppers voortbracht. Na 2 minuten gooide hij Mike met een vol punt op de rug.

Ook Lennart Koersveld deed het erg goed in de categorie -55 kg. Hij wist makkelijk de halve finale te halen. In de finale kwam hij achter te staan tegen Dhemerson van Stralen, maar hij nam snel over met een wazari. Uiteindelijk was het echter Dhemerson die won. nadat hij een verwurging had aan kunnen brengen. De 2e plaats is ook goed voor plaatsing voor het NK onder 18. Rik Wijs wist zich in de -50 kg te plaatsen. Met een 2e plaats verloor hij alleen de finale, van Melle van de Ham.

Bekeken: 3113x