Donderdagavond is in de gemeenteraad het nieuwe horecabeleid aangenomen. Volgens dit beleid mogen horecagelegenheden zelf bepalen hoe laat ze sluiten. Met name omwonenden, maar ook horecaondernemers, waren niet bijzonder positief over dit plan. Zij waren van mening dat er juist meer overlast zou komen.

Dit was vooral doordat de politie had aangegeven om niet meer uren voor handhaving van de openbare orde en veiligheid in te kunnen zetten dan ze al doen. Hierdoor zou deze taak in de schoenen van de horecaondernemers worden geschoven.

Horecawethouder Victor Kloos, met de coalitiepartijen en GroenLinks achter zich, is er in elk geval van overtuigd dat het nieuwe beleid goed zal zijn voor Alkmaar. Hij zegt er vertrouwen in te hebben dat de ondernemers zorgen dat het succesvol wordt.

Het besluit tot vaststelling van de nieuwe horecanota wordt woensdag 8 juli gepubliceerd, zodat de vrije sluitingstijden vanaf donderdag 9 juli van kracht gaan. Of er nu meer of juist minder overlast van komt is niet goed te zeggen; dat kan alleen na evaluatie bepaald worden. In september, december en juni wordt bekeken hoe het nieuwe beleid tot dusver uitpakt.

Pin It