Met ingang van 22 september organiseert stichting TOP Actief (Talent Ontmoet Praktijk) in opdracht van de gemeente Alkmaar een gratis traject voor 50-plussers richting arbeidsmarkt. Dit behelst tien workshops, die iedere week op een vast dagdeel worden georganiseerd, met uitzondering van de herfstvakantie.

Tijdens de workshops worden deelnemers door specialisten vanuit het bedrijfsleven ondersteund. Zij geven informatie over hoe een CV er uit hoort te zien, de waarde en werkwijze van Linkedin, presentatie en kledingadvies, de wijze waarop je jezelf “verkoopt” tijdens een sollicitatiegesprek en netwerkadvies.

Daarnaast stellen bedrijven tijdens de workshops hun deuren open om meer te vertellen over hun branche en de wijze waarop zij personeel selecteren.

Ook wordt een talententest aangeboden. Deze geeft inzicht over eigen competenties en kwaliteiten. Bij eerdere trajecten vonden 23 van de 48 deelnemers (part-time) werk.

Geïnteresseerden uit Alkmaar kunnen contact opnemen met Renee Rademacher, manager van Top Actief. Meer informatie op Topactief.nl.

Pin It
Bekeken: 3362x