Professioneel kunstenaar David Bade is donderdag 16 en vrijdag 17 juli live aan de slag met zijn kunstpaard voor de beeldenroute Paardenparade in het Open Atelier van De Blok Conceptstore aan de Noorderkade. Iedereen is welkom om tussen 11.00 en 17.00 uur een kijkje te komen nemen.

Die donderdag is het van 15.00 tot 17.00 uur bovendien mogelijk om zelf mee te werken aan de realisatie van dit imposante kunstwerk (minimaal 14 jaar oud).

Het past niet bij Bade om het kale polyester paard enkel te beschilderen. Hij heeft het uit elkaar gehaald, en met andere materialen transformeert hij het naar een uitdagend swingend mensachtig figuur op de evenwichtsbalk, gelast op treinrails. Bizar, poëtisch, herinnerend aan vervlogen tijden van vervoer te paard, terwijl het nu in de verkeerde tak van sport lijkt te zijn beland.

De bedoeling is dat dit paard uiteindelijk een centrale plek krijgt in het centrum van Alkmaar. (foto 1: Lizette Schaap)

Pin It
Bekeken: 3632x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/