In juli, augustus en september worden weer orgelconcerten gegeven op de prachtige orgels van de Grote Kerk. Stadsorganist Pieter van Dijk laat programmeerde een aantal organisten die nog niet eerder te gast waren. Woensdagavond 22 juli speelt Andreas Fischer.

Fischer is organist van de Katharinenkirche in Hamburg. Daar bouwde de Zaanse firma Flentrop Orgelbouw in 2013 een reconstructie van het ‘Reinckenorgel’ dat in 1943 werd verwoest en waarop Bach nog heeft gespeeld.

In 1997 won Fischer de Gottfried-Silbermann Orgelprijs in Freiberg. Als clavecinist en organist concerteert hij in binnen- en buitenland. Hij trad veelvuldig op met Camerata Hamburg. Het zomeravondconcert met Andreas Fischer duurt van 20.15 tot 21.45 uur. Toegang kost €8 en voor Vrienden €7. Meer informatie op Grotekerkalkmaar.nl.

In juli en augustus verzorgen vakorganisten elke vrijdag om 12.00 uur en 13.00 uur gratis kaasmarktconcerten van een half uur. Vrijdag 31 juli speelt organist Manuel Tomadin.

Pin It
Bekeken: 3702x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/