Schaatstopper Koen Verweij vertrekt bij schaatsploeg Corendon, ondanks dat hij er pas een seizoen bij zat en doorlopend contract heeft. Hij niet tevreden over de trainingen en zag graag toevoeging van jonge talenten, meldt de NOS.

Verweij was eind maart drie weken geschorst, samen met Renz Rotteveel, Sjoerd de Vries en Maurice Vriend. Ze wilden dat hun trainer Jan van Veen en teammanagers Chiel van Praag en Martijn Kabbes 'drastische' veranderingen doorvoerden na een tegenvallend seizoen.

Het rommelde al langer in de ploeg. Jan Blokhuizen was al vertrokken na ruzie met Van Veen. Verweij kreeg ook ruzie met hem en wilde dat hij vertrok. Die ruzie werd weer bijgelegd, maar in mei stapte Van Veen toch op.

Verweij richt zich inmiddels op de komende winter, maar combineert dit met baanwielrennen. Hij heeft al een keer met de nationale selectie getraind en ziet wellicht een verschuiving van focus. Hij is niet de eerste die van schaatsbaan naar wielerbaan gaat. Onder andere Jan Bos ging hem voor.

Pin It
Bekeken: 2767x