Het rolstoeltennistoernooi Dutch Open 4 Wheels, dat van 5 t/m 9 augustus in De Rijp zou plaatsvinden, gaat niet door. Reden is het geringe aantal inschrijvingen, waardoor het niet mogelijk is een toernooi van kwalitatief hoog niveau te houden. De projectgroep die al meer dan twee jaar met de organisatie bezig is, is zeer teleurgesteld.

Er waren voldoende sponsoren binnengehaald om het toernooi te kunnen bekostigen, een aangepast hotel was gereserveerd, evenals het tenniscomplex van tennisvereniging De Rijp. Toernooidirecteur Ronald Vink: “Beter geen toernooi dan een slecht toernooi. Mogelijk proberen we het over een paar jaar nog eens.”

Het toernooi zou het tweede ITF tournooi in Nederland worden en deel uitmaken van de Uniqlo Wheelchair Tennis Tour. Er was $12.000 dollar aan prijzengeld. Deze eerste editie moest zo’n vijftig spelers (dames en heren) uit verschillende landen aantrekken.

Het toernooi werd georganiseerd rond het afscheid van Ronald Vink en dat maakt het extra zuur. De professioneel rolstoeltennisser uit De Rijp heeft op alle grote internationale toernooien gespeeld en veel belangrijke titels veroverd. Hoogtepunt voor hem was het brons tijdens de Paralympics van 2012 in Londen.

Pin It