Alkmaar, 09 september 2011. De Hoge Raad heeft vandaag bepaald dat gemeenten geen kosten in rekening mogen brengen voor de verstrekking van een identiteitskaart. De reden hiervoor is dat er voor de overheid een veel groter belang mee gediend is dan voor de burger, die wel verplicht is om een ID-kaart of gelijkwaardig identiteitsdocument bij zich te dragen. Vanwege het verplichte karakter en het beperkte belang dat de burger heeft bij het aanvragen van een ID-kaart mogen de gemeenten geen leges meer vragen over de aanvraag. De gemeente Alkmaar gaat nog na hoe om te gaan met ID-kaarten die zijn aangeschaft in de periode van 7 oktober 2010 tot 9 september 2011, maar per direct is de Nederlandse Identiteitskaart gratis te verkrijgen.

Omdat de gemeente Alkmaar  een grote toeloop aan de balies verwacht wordt iedereen aangeraden vooraf online een afspraak te maken via het digitale loket van de gemeente. Voor alle duidelijkheid;  de kosten voor paspoorten en rijbewijzen worden nog wél gewoon in rekening gebracht.

Pin It
Bekeken: 4857x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/