Alkmaar, 24 november 2011. Burgemeester Piet Bruinooge heeft besloten de coffeeshop Stepping Out in Alkmaar te sluiten voor een tijdelijke periode. De tijdelijke sluiting geldt voor een periode van vier maanden en gaat per 1 december 2011 in. Aanleiding voor de sluiting is een ernstige overtreding van de Opiumwet. Op 4 september jl. is bij een controle door de politie regio Noord-Holland Noord en het KLPD een 52 kilo grote voorraad verdovende middelen (hennep en hasj) aangetroffen in een beveiligde ruimte van het bedrijf. De toegestane handelsvoorraad voor een coffeeshop mag volgens de Opiumwet maximaal 500 gram bedragen. Het bezit van meer dan 50 kg is dan ook een ernstige overtreding die niet als een eenmalige vergissing of toeval kan worden gezien, maar als een welbewuste keuze van de ondernemer.

De burgemeester vindt dat tegenover deze overtreding een passende bestuurlijke maatregel behoort te staan. Daarom is besloten tot een tijdelijke sluiting van de shop voor een periode van vier maanden. De sluiting die hiervan het gevolg is, gaat in op 1 december Een belangrijke overweging bij de maatregel is dat de straatwaarde van een grote hoeveelheid verdovende middelen een gevaar oplevert voor de veiligheid en de openbare orde. Bij het besluit is afgewogen dat de belangen van de ondernemers in dit geval niet opwegen tegen het belang dat gemoeid is met de handhaving van de openbare orde en een veilig woon- en leefklimaat. Het voornemen om de shop te sluiten is al eerder bij de ondernemer bekendgemaakt die tevergeefs een procedure tegen de sluiting was gestart. Het filiaal in Heerhugowaard (Stepping Inn) wordt door burgemeester Han ter Heegde gesloten.

Pin It
Bekeken: 3627x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/