Alkmaar Centraal

Tony van Diepen en Linda Hurkmans zijn weer thuis van het EK Atletiek voor junioren in het Zweedse Eskilstuna. De Heerhugowaardse 800m loper, lid van het Alkmaarse Hylas en de Tuitjenhornse hoogspringster, trainster bij Hera Heerhugowaard kijken met gemengde gevoelens. Een mooie ervaring, maar er had meer in gezeten.

Linda Hurkmans kon de finale bijna proeven. In de voorronden sprong ze net zo hoog als de laatste twee die zich wél kwalificeerden, maar die 1.78m was niet voldoende omdat ze eerder een steekje liet vallen op de 1.75 m. Ze kan hoger, maar sprong die dag wisselvallig, anders dan normaal.

Tony verbruikte veel kracht in de series 800m. Hij wist dat een aantal concurrenten een goed eindschot hebben, dus hij zette met nog 250 meter te gaan al aan om op kop te komen. Te vroeg, maar hij kwalificeerde wel als vierde in zijn serie zich met 1:54.90.

De Nederlands recordhouder 400 indoor moest zijn inspanning helaas bekopen. In de halve finale eindigde hij als achtste en laatste in een tijd van 1:53,60. Hij had ruim twee seconden sneller moeten lopen voor de finale. Dit terwijl zijn persoonlijk record 1:49.17 is, al is dit moeilijk vergelijken, aangezien tijdens kampioenschappen meer tactisch gelopen wordt.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl