Alkmaar Centraal

Het boek 'Opgefokt' van Margreet Bootsma heeft tot op heden € 1000 opgebracht voor de assistentiehonden van de stichting BultersMekke. Een cheque met dat bedrag is daarom afgelopen dinsdag in Heerhugowaard overhandigd aan ‘ambassadeur’ Jan Boerhoop en zijn hulphond Tess. Hij nam de cheque, in het bijzijn van stichtingsvoorzitter Martin Zwart, aan van Margreet Bootsma die de cheque persoonlijk uitreikte.

Boerhoop en Zwart toonden zich in hun nopjes met de donatie en zeiden te hopen dat er nog vele exemplaren zouden worden verkocht. Bootsma houdt zelf geen stuiver over van negen maanden zwoegen op het nieuwe boek. Alle opbrengsten gaan direct naar stichting Bultersmekke die zorgt voor de opleiding van mensen met een beperking én hun hulphond, waarmee het dagelijkse leven voor hen net weer en stukje makkelijker wordt.

Opgefokt is een thriller waarin Bootsma de problemen van hoofdpersoon Susan beschrijft. De vrouw is gestopt als prostituee en start een nieuwe carrière in de thuiszorg. Margreet Bootsma is zelf ook werkzaam in de thuiszorg maar het verhaal over Susan is volledig zelf bedacht. Wel sijpelen de zorgen van de schrijfster over de thuiszorg in het verhaal door. De bezuinigingen die er momenteel plaatsvinden en de gevolgen daarvan hebben een plek in het boek gekregen. Opgefokt is nog volop verkrijgbaar in de boekhandel, bij de uitgeverij, de stichting én de auteur.

Op de foto vanaf rechts: Martin Zwart (voorzitter), Jan Boerhoop (ambassadeur), Margreet Bootsma (auteur) en Roel Koedijker (uitgever). 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl