Alkmaar Centraal

Bij nader inzien passen er geen 600 asielzoekers in de voormalige gevangenis Westlinge, meldt het NHD. Daarom moet er bijgebouwd worden voor de vestiging van het AZC Heerhugowaard, en wel op terrein B.

Alleen de grote rode hal is niet om te bouwen. Vervanging van deze hal en het ombouwen van de paviljoens met elk tien woonruimten moet voor november gebeurd zijn. Het Centraal Orgaan Asielzoekersopvang verwacht geen vertraging, want alleen herinrichting levert al plek voor 500 asielzoekers. Ze kunnen terwijl dit gebeurt gefaseerd instromen. 

Niet iedereen in de omliggende wijken is even blij met de komst van zo'n groot AZC in de buurt. Er waren eerder al zo'n 400 handtekeningen verzameld door actievoerders. Het aantal van 600 is veel te belastend voor de gemeente, vindt de groep. Zo'n 350 is al meer dan genoeg. En het is ook scheef tegenover jeugd die zo'n zes jaar moet wachten op woonruimte.

De groep wil het maximum aantal plekken opnieuw tegengaan zodra de bouwaanvragen klaar liggen ter inzage en bezwaarvoering. (foto: Google)

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl