Alkmaar Centraal

Tot en met september worden op de prachtige orgels van de Grote Kerk orgelconcerten gegeven. Woensdag 5 augustus is de beurt aan de jonge organist Martin Riccabona.

Martin Riccabona (1993) studeerde orgel en klavecimbel aan de Anton-Bruckner Privatuniversität Linz en deed meerdere vervolgstudies, onder andere aan het Institut für Musik und Theater Hamburg. Dankzij zijn 1e prijs op het orgelconcours “Grand Prix d ‘ECHO 2014’ in Freiberg mag hij zich “Young ECHO-Organist van het Jaar 2015” noemen.

De Franse J.P. Leguay schrijft eigentijdse muziek, vaak goed uitvoerbaar op oude orgels. Met Vivaldi’s Concerti toonde Bach de kunst van het arrangeren van orkestmuziek voor het orgel. Riccabona maakte zelf een prachtige bewerking van een vioolconcert van Hurlebusch, organist van de Oude Kerk in Amsterdam. Diens werk was zelfs bij Bach bekend.

Riccabona speelt van 20.15 tot 21.45 uur. Toegang is € 8 (Vrienden € 7). Alle informatie staat op Grotekerkalkmaar.nl. In de kerk is voor € 2,50 een speciaal programmaboekje verkrijgbaar.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl