Alkmaar Centraal

Tot en met september wordenorgelconcerten gegeven op de prachtige orgels van de Grote Kerk Alkmaar. Stadsorganist Pieter van Dijk maakte een programmering deels met spelers nog niet eerder in de kerk gehoord. Woensdagavond 12 augustus speelt organist Gerben Mourik.

Gerben Mourik (1981) studeerde orgel en improvisatie aan het Brabants Conservatorium in Tilburg en deed vervolgstudies bij diverse bekende organisten. Hij heeft een actieve concertpraktijk binnen maar ook buiten Europa. Van hem verschenen inmiddels vele cd’s. Hij is organist van de Grote- of St. Michaëlskerk in Oudewater.

Het thema van dit concert is ‘Tussen traditie en vernieuwing’. Improvisaties op de twee zeer onderscheidende orgels zullen voor zowel speler als toehoorder een spannend proces zijn. Gerben Mourik breekt tijdens dit concert een lans voor enkele minder bekende composities van H. Schroeder en G. Stam. Ook de klanken van laatromantici als Reger, Karg-Elert en Bossi komen in Alkmaar niet vaak aan bod.

Het zomeravondconcert is tussen 20.15 en 21.45 uur. Toegang bedraagt € 8 (Vrienden € 7). Meer informatie op Grotekerkalkmaar.nl. In de kerk is voor € 2,50 een speciaal programmaboekje van de concerten verkrijgbaar.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl