Alkmaar Centraal

Dinsdag 4 augustus vond het tweede Lindegrachtconcert van dit jaar plaats, met optredens van het piano-trio Rodin en van het Berlage Saxophone Quartet. De optredens vonden plaats vanaf een muziekponton op de Lindegracht, tussen het Gulden Vlies en het Hofje van Splinter.

Rodin bestaat uit drie jonge Spaanse musici die inmiddels op zo’n hoog niveau masterclasses hebben gevolgd dat ze hun meesters evenaren. Het Quartet speelde menig bekend werk in aangepaste vorm. Op 18 augustus vindt het derde en laatste Lindegrachtconcert van 2015 plaats.

De Lindegrachtconcerten werden dit jaar voor de twaalfde keer georganiseerd, en zijn inmiddels zo succesvol dat de commissie elk jaar met gepaste trots het programma bekend maakt. Op dat programma prijkten dit jaar weer de namen van jonge, maar reeds met een prijs onderscheiden musici, sommigen afkomstig uit Alkmaar zelf, anderen met een nog bredere bekendheid.

Alkmaar Centraal-fotograaf Marco Schilpp was bij het concert op 4 augustus aanwezig en maakte een fotoserie die te bekijken is op onze Facebookpagina. Meer informatie is te vinden op www.lindegrachtconcert.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl