Alkmaar Centraal

Vanavond (vrijdag 7 augustus) vindt om 20:00 uur het Slotconcert van The International Holland Music Sessions (TIHMS) in de Remonstrantse Kerk plaats. De Amerikaanse cellist Andrew Briggs en de Japanse pianiste Noriko Yabe trappen af.

Briggs geldt als een ware ontdekking die al menigeen ontroerde met zijn rijpe spel. Met Noriko Yabe aan de vleugel vertolken zij Pohádka, een sprookje van de Tsjechische componist Leos Janacek. Ze sluiten af met de Sonate in C van Sergei Prokofjev.

Na de pauze speelt de Russische pianiste Maria Anikina. Zij laat de hogeschool van de Russische pianistiek horen met de Sonate nr. 2 van Sergei Rachmaninoff en Fairy Tales van Nikolai Medtner. Tussen de stukken van haar landgenoten speelt ze de Ballade nr. 1 van Frédéric Chopin.

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via TIHMS.com, rechtstreeks via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vanaf een half uur voor aanvang bij de ingang van de Remonstrantse Kerk.

Bij TIHMS kan men ook kaarten kopen voor de openbare masterclasses cello en piano in Alkmaar en van de concerten in Alkmaar, Beetsterzwaag, Bergen NH, Den Hoorn (Texel), Egmond aan den Hoef, Enkhuizen, Haarlem, Muiden, Oosterland, Schagen en Schoorl.

Kijk op Youtube naar een promotiefilm van The International Holland Music Sessions.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl