Alkmaar Centraal

Het AFAS Stadion is 5 september het decor van de wedstrijd tussen de Laureus All Stars en de Real Madrid Legends. De opbrengst van het door de Laureus Foundation Nederland georganiseerde duel komt ten goede van een van de vele jeugdsportprojecten van Laureus Nederland.

Laureus Nederland wil met de kracht van sport de sociale en maatschappelijke achterstandspositie van zo veel mogelijk jeugd verbeteren. De projecten spitsen voornamelijk toe op jeugd met een handicap, jongeren in achterstandswijken, meisjes en integratie. Ze duren drie jaar, om ook daadwerkelijk effect te hebben.

Onder andere Luis Figo, Clarence Seedorf, Edgar Davids, Fabio Cannavaro en Edwin van der Sar nemen het tegen elkaar op. Seedorf: “Nelson Mandela heeft al laten zien wat de kracht van sport is. Het is mijn wens om jeugd over de gehele wereld te helpen met normen en waarden via teamgeest, hard werken, respect, discipline, veerkracht en focus.”

Andere Nederlandse 'Academy Members' zijn bevoorbeeld ex-toppers Pieter van den Hoogenband (zwemmen), Yvonne van Gennip (schaatsen) en Teun de Nooijer (hockey).

AZ’s Directeur Algemene Zaken Robert Eenhoorn. “Ook voor onze supporters is dit een geweldig evenement, waar grote sterren hun medewerking aan verlenen. Dit duel wil de echte voetballiefhebber absoluut niet missen.” De wedstrijd begint om 16:00 uur.

Voor kaarten is er een 'early bird'-actie. Seedorf benadrukt het belang: “Met het geld dat we met deze wedstrijd ophalen, zijn we in staat om substantieel meer jongeren te bereiken. Ik roep iedereen dan ook op om geen moment te aarzelen, maar kaarten te kopen voor deze meer dan bijzondere wedstrijd.” (foto: Laureus)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl