Alkmaar Centraal

Dinsdag vond het kort geding plaats dat motorclub MC Expendables had aangespannen tegen de gemeente Langedijk. De gemeente wil de club weg hebben uit de gemeente en voert als argument dat de garage op bedrijventerrein Zuiderdel door de Expendables wordt gebruikt als clubhuis.

Dit is in strijd met het bestemmingsplan. De gemeente had een dwangsom opgelegd van 10.000 euro per dag dat de Expendables doorgaan met hun zogenaamde clubactiviteiten. Het bleek tijdens het kort geding dat de Expendables en de gemeente nog altijd niet op één lijn zitten wat betreft de aard van hun activiteiten.

De advocaat van de Expendables, Alexander Admiraal, zei onder andere dat de gemeente de Expendables bestempelt als ‘outlaw gang’ terwijl dit niet waar is. De vereniging zou de garage alleen gebruikt om aan hun motoren te sleutelen en zeker niet voor clubactiviteiten.

Tijdens controles van de gemeente bleek iets anders: tijdens de eerste twee controles wees niets erop dat het pand gebruikt werd om te sleutelen. De gemeente week niet af van haar standpunt dat de Zuiderdel een plaats is voor bedrijven, waar een motorliefhebbersvereniging niet past. De uitspraak van de rechter volgt over twee weken.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl