In de maanden juli, augustus en september worden orgelconcerten gegeven op de prachtige orgels in de Grote Kerk. Het laatste zomeravondconcert op 19 augustus wordt verzorgd door de programmeur van de reeks zelf: stads- en huisorganist Pieter van Dijk.

Pieter van Dijk (1958) is, naast internationaal organist, artistiek leider van het Orgelfestival Holland en docent orgel bij het Amsterdams Conservatorium en de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg. Hij is regelmatig jurylid bij internationale orgelconcoursen en bracht CD's uit.

Van Dijk speelt twee Franse drieluiken. De ‘Trois Pièces’ van Alain is orkestmuziek op het orgel, soms heroïsch dan weer zangerig. Praetorius’ Veni Creator’ is stoere Noordduitse muziek voor een zuiver gestemd orgel als het Van Covelensorgel.

Het concert duurt van 20.15 tot 21.45 uur. Toegang is € 8 (Vrienden € 7). Meer informatie op Grotekerkalkmaar.nl. In de kerk is voor € 2,50 een programmaboekje verkrijgbaar. Woensdag 26 augustus en 9 september volgen nog twee concerten in de Kapelkerk en Heilooër Ter Coulsterkerk.

Bekeken: 3807x