Alkmaar Centraal

OPA-raadslid Pascal Schipper heeft in een brief aan het college van Alkmaar burgemeester Bruinooge ermee gefeliciteerd dat de wedstrijd AZ-Ajax van 9 augustus zo goed is verlopen, ondanks het ontbreken van politie.

Hij merkt op dat, nu gebleken is dat voetbalwedstrijden zonder politie goed kunnen gaan, de politie “weer goed ingezet [kan] worden waarvoor de politie bedoeld is, boeven vangen”. Nu de KNVB heeft aangekondigd in zes grotere steden een proef te gaan doen met een soepeler regime rond voetbalwedstrijden is OPA verbaasd dat Alkmaar niet bij die steden zit.

Schipper vraagt of het college deel zou willen nemen aan de proef van de KNVB en of het hierover in gesprek zou willen gaan met AZ en supporters.

Het NHD weet te melden dat de VVD-fractie enigszins geïrriteerd is door deze brief van OPA. Begin juni stemde OPA immers nog tegen de VVD-moties over het gemeentebeleid rond wedstrijden van AZ. Bruinooge zei over de OPA-raadsvragen dat “het niet zo interessant [zou] zijn om aan te haken”, aangezien Alkmaar al verder is wat betreft de politie-inzet bij voetbal.  

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl