Alkmaar Centraal

Op 19 augustus voert het kersverse Alkmaarse Red de Zorg comité vanaf 13:00 uur actie nabij de Albert Heijn in De Mare. Ze delen waterflesjes uit en gaan met voorbijgangers over de bezuinigingen in de zorg. Ze roepen massaal op om naar de grote Red de Zorg demonstratie in Amsterdam op 12 september te gaan.

"De thuiszorg, dagbesteding en begeleiding van mensen met een handicap staan door overheveling naar de gemeente erg onder druk doordat er tot 40% minder geld beschikbaar voor is", stelt het comité. "Tienduizenden mensen in het land verliezen hun recht op zorg en zijn er al 63.000 banen in de zorg wegbezuinigd."

Het Red de Zorg comité in Alkmaar in 14 juli opgericht. Het zet zich in om de bezuinigingen op de zorg te stoppen en willen dan ook zoveel mogelijk bekendheid geven an de demonstratie op 12 september.

De FNV en CNV zijn op 1 mei een volkspetitie gestart die in zes weken tijd door meer dan 730.000 mensen is ondertekend. De Staatssecretaris heeft daarna toegezegd met de vakbonden in gesprek te gaan over de eisen uit de petitie. “Maar we stoppen pas als de zorg gered is. Daarom starten we de voorbereidingen voor de grote Red de Zorg demonstratie. De bezuinigingen zijn namelijk ook enorm voelbaar in Alkmaar.” zegt het comité.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl