Zestien jongeren in Noord-Holland met een Wajonguitkering gaan weer een ICT-opleiding volgen. Het ROC Horizon College, re-integratiebedrijf Agros en het telefoniebedrijf Totaalplaatje.nl slaan de handen ineen om Wajongeren toekomstperspectief te bieden en meteen het tekort aan ICT'ers aan te pakken.

De Wajong regelt arbeids- en inkomensondersteuning aan mensen die op jonge leeftijd een langdurige ziekte of handicap hebben gekregen. Vanaf 24 augustus starten zestien jongeren met de tweejarige opleiding Medewerker Beheer ICT (niveau 3).

De zestien, gemiddeld tussen de 20 en 25 jaar, gaan een dag per week naar het Horizon College in Alkmaar. Daarnaast werken ze vier dagen per week bij een bedrijf in de regio. Re-integratiebedrijf Agros en Totaalplaatje.nl begeleiden de jongeren richting werk. Het project is bijzonder, want meestal komt de doelgroep niet zomaar in aanmerking voor een vervolgopleiding.

Voor een aantal leerlingen wordt nog een werkplek gezocht. Noord-Hollandse bedrijven die interesse hebben kunnen zich melden bij Agros (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl