Alkmaar Centraal

Vrijdag 21 augustus introniseert wethouder Victor Kloos vier nieuwe ambassadeurs voor Noord-Hollandse kaas. Zij treden toe tot het Ere-gilde Noordhollandse Kaas. Voorafgaand aan de intronisatie luiden zij gezamenlijk de bel op de kaasmarkt en leggen ze op de markt een proef van bekwaamheid af.

Mevrouw Wilma Slagter (Kaasgroothandel Lukaas, Hoogeveen), de heren Niko Desmedt (Colruyt-groep), René Treur (E.M. Treur en Zn. BV, Woerden) en Cees Verburg (De Groot-Verburg, Bodegraven), treden vanwege hun grote verdiensten voor Noord-Hollandse kaas toe tot het ere-gilde.

De voorzitter van het Ere-gilde Noordhollandse Kaas Victor Kloos introniseert de vier nieuwe leden om 11.15 uur in het stadhuis van Alkmaar.

In 1990 is in Alkmaar de Stichting Ere-gilde Noordhollandse Kaas opgericht. De stichting stelt zich ten doel vakmanschap, kwaliteit en onderscheid van de Noord-Hollandse kaas uit te dragen. Jaarlijks worden daartoe een aantal personen die zich op dit vlak verdienstelijk hebben gemaakt uitgenodigd om toe te treden tot het ere-gilde. In de stichting nemen deel de kaasproducenten CONO Kaasmakers, FrieslandCampina/Zijerveld en de gemeente Alkmaar.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl