Alkmaar Centraal

Twee enthousiaste bewoonsters van Alkmaar West zijn van het voorjaar een wekelijkse koersbalmiddag in activiteitencentrum De Blauwe Boom gestart. Dinsdag 1 september volgt een nieuwe reeks en er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Koersbal, ook bekend als 'bowls', ontstond in het oude Egypte en wordt in onder andere Engeland en Australië veel gespeeld. Het heeft wat weg jeu de boules, maar er wordt niet gegooid met metalen ballen of geketst. Ook wordt niet in een grindbak gespeeld, maar op een groene vlakke mat binnen.

Het spel bestaat uit een mat van 8 x 2 meter, 4 zwarte en 4 gele ballen, een kleine witte bal (de jack) en een meetlint. De bedoeling is de gele of zwarte ballen zo dicht mogelijk bij de jack te rollen. De ballen zijn niet helemaal rond (denk aan een kaasje) en ongelijk in gewicht verdeeld. Ze 'koersen' daardoor in een curve.

Er wordt elke dinsdag van 13.00 tot 15.30 uur gespeeld. Men kan koersbal een keer gratis uitproberen, daarna kost deelname per maand €12,50 p.p. Activiteitencentrum De Blauwe Boom is gelegen aan de Bart van der Leckstraat. Meer informatie is te vinden op Blauweboom.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl