Alkmaar Centraal

In 2018 wordt het 500-jarig jubileum gevierd van Alkmaars grootste monument, de Grote Sint Laurenskerk. Een bijzonder jubileum vraagt om een bijzonder jaar, dat vooral wordt gevierd door inwoners van Alkmaar en de regio. Het is ook een mooie aanleiding om de stad nationaal en internationaal nog beter te presenteren.

In 1518 was de Grote Kerk gereed en verving het haar veel oudere Romaanse voorganger. Het was een zeer grote kerk voor het toen nog veel kleinere Alkmaar, die in de periode daarna zeker meetelde in de rij van de Bavokerk in Haarlem en de Oude Kerk in Amsterdam. In alle stadsgezichten torent de kerk uit boven de stad.

Met zo'n jubileum kan de voorbereiding niet vroeg genoeg beginnen, vinden ze onder andere bij de Stichting Grote Kerk Alkmaar. Denk aan organisatie van evenementen, tentoonstellingen, publicaties of wedstrijden.

Woensdag 26 augustus wordt dan ook om 19.30 uur een brainstormsessie georganiseerd in de kerk, in het bijzonder voor verenigingen en bedrijven die zich richten op de buurt, sport, cultuur en geschiedenis. Om inspiratie op te doen worden enkele ideeën gepresenteerd, maar er is vooral gelegenheid om elkaar te mobiliseren en te inspireren bijzondere activiteiten te verzinnen. Meer informatie op Grotekerk-alkmaar.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl